Licence en sciences alimentaires et nutrition avec études professionnelles
Belfast, Royaume-Uni
DURÉE
4 Years
LANGUES
Anglais
RYTHME
À plein temps
DATE LIMITE D'INSCRIPTION
Date limite de dépôt des demandes
DATE DE DÉBUT AU PLUS TÔT
Sep 2025
FRAIS DE SCOLARITÉ
GBP 25 300 *
FORMAT D'ÉTUDE
Sur le campus
* Étudiants de l'UE et étudiants internationaux
Introduction
Ce programme permet d'acquérir des connaissances et une compréhension des domaines clés liés à la production et à la consommation alimentaires.
La science alimentaire concerne l'aptitude à l'emploi de nos aliments en termes d'apparence (couleur et qualités de surface, texture, saveur et odeur) et les moyens de l'améliorer, ainsi que les aspects physiques, microbiologiques et chimiques de nos aliments, qui peuvent être nocifs pour la santé humaine, et les moyens de les réduire au minimum.
La nutrition concerne l'apport en nutriments provenant des aliments nécessaires pour soutenir le corps humain en bonne santé et en mauvaise santé à tous les stades de la vie.
Ce diplôme met l'accent sur les relations entre ces domaines et leur importance égale dans la production alimentaire.
Science alimentaire et nutrition avec études professionnelles
- Accréditations professionnelles
- Développement de carrière
- Possibilités d'études complémentaires
Admissions
Bourses et financement
We offer prestigious, competitive scholarships of up to 50% off tuition fees to new international students. You must have an offer to study a full-time course with us in 2024 to apply for a scholarship.
Curriculum
Contact Teaching Hours
Personal Study
- 22 (heures maximum)
- Comprend des études privées liées aux sujets et aux cours.
Medium Group Teaching
- 3 (heures maximum)
- Généralement 3 tutoriels d'une durée d'une heure chaque semaine.
Large Group Teaching
- 15 (heures maximum)
- Valeurs typiques pour l'étape 1. Comprend jusqu'à 6 heures pratiques par semaine.
Year 1
- Chemistry for Food Scientists (20 credits)
- Sustainable Food Systems (20 credits)
- Microbiology for Food Scientists (20 credits)
- Composition of Foods (20 credits)
- Fundamentals of Nutrition and Physiology (40 credits)
Year 2
- Food Commodities, Processing, and Hygiene (40 credits)
- Industrial Food Analysis (20 credits)
- Principles of Food Quality (20 credits)
- Food Innovation, Diet & Health (40 credits)
Year 3
- Professional Studies (120 credits)
Year 4
- Research Project (40 credits)
- Nutrition Pathways in Health and Disease (20 credits)
- Food Supply Chain Safety and Security (40 credits)
- Business Innovation and Entrepreneurship (20 credits)
Assessment
The way in which you are assessed will vary according to the learning outcomes of each module and we design our assessment strategies to appeal to a variety of student learning styles. It is our aim to develop our students not just in terms of technical/scientific ability, but also to provide you with opportunities to develop the essential “soft” skills highly valued by employers. These skills include creativity, problem-solving, teamwork, leadership, communication, resilience, flexibility, entrepreneurship, and time management. Details of how each module is assessed are shown in the Student Handbook which is provided to all students during their first year induction.
Some modules are assessed solely through project work or written assignments.
D'autres sont évalués par une combinaison de cours et d'examens de fin de semestre. Parmi les exemples de cours, on peut citer des études de cas réelles sur l'industrie alimentaire, des présentations vidéo de style « Dragon's Den », des rapports pratiques, des essais, des quiz en ligne, des débats, la présentation d'un plan d'affaires à un panel d'experts de l'industrie et le développement d'un produit alimentaire innovant basé sur un dossier technique. Certaines évaluations sont réalisées sur une base individuelle pour chaque étudiant et d'autres impliquent que vous travailliez avec des camarades de classe en équipe.
Frais de scolarité du programme
Opportunités de carrière
Studying for a Food Science and Nutrition with Professional Studies degree at Queen's will assist you in developing the core skills and employment-related experiences that are valued by employers, professional organizations, and academic institutions.
Although the majority of our graduates are interested in pursuing careers in the food industry or health promotion, some develop careers in a wide range of other sectors. The following is a list of the major career sectors that have attracted our graduates in recent years:
- Food industry - graduate recruitment schemes
- Food industry - new product development
- Food industry - production management roles
- Food industry - quality management
- Food Retailers - food technology, food security, marketing, buying, supply chain management, and logistics
- Charities - health promotion
- Nutrition - assistant dietician in a hospital trust
- Teaching - Nutrition and Food Science
- Lecturing
- Consultancy - training and technical advice to the food industry
- Research - industry research association
- Research - Ph.D. studies
Degree Plus/Future Ready Award for extra-curricular skills
In addition to your degree programme, at Queen's you can have the opportunity to gain wider life, academic and employability skills. For example, placements, voluntary work, clubs, societies, sports and lots more. So not only do you graduate with a degree recognised from a world leading university, you'll have practical national and international experience plus a wider exposure to life overall. We call this Degree Plus/Future Ready Award. It's what makes studying at Queen's University Belfast special.
Témoignages d'étudiants
Programme d'études
Contact Teaching Hours
Personal Study
- 22 (hours maximum)
- Includes own private study related to topics and coursework.
Medium Group Teaching
- 3 (hours maximum)
- Typically 3 tutorials of 1 hour duration each week.
Large Group Teaching
- 15 (hours maximum)
- Typical values for Stage 1. Includes up to 6 hours practical each week.
Learning and Teaching
Les étudiants du BSc en sciences alimentaires et nutrition avec études professionnelles seront exposés à une gamme d'expériences d'apprentissage qui leur permettront de s'engager avec des experts du sujet, de développer des attributs et des perspectives qui les équiperont pour la vie et le travail dans une société mondiale, et d'utiliser des technologies innovantes et une bibliothèque de classe mondiale qui améliore leur développement en tant qu'apprenants indépendants tout au long de la vie. Voici quelques exemples des opportunités d'apprentissage offertes dans ce cours :
- Conseillère aux études
- Certificats/récompenses
- Technologies d'apprentissage
- Lectures
- Mentor par les pairs
- Personal Tutor
- Practicals
- Self-directed study
- Seminars/tutorials
- Supervised projects
- Work placements
- Apprentissage lié au travail/Excursions sur le terrain/Voyages d'études